Direct naar de inhoud.
Email Telefoon Whatsapp
Maak een afspraak

Funda uitgespeeld? Ga dan voor een aankoopmakelaar.

Voor de één is het een grote hobby, voor de ander is het een stressfactor, een bezoekje aan de nummer één woningwebsite, Funda. In de overspannen huizenmarkt kunnen wij ons goed voorstellen dat het niet motiverend is wanneer en weinig geschikte woningen online komen en je graag een nieuwe woning wil. Maar gelukkig leiden er inmiddels meer wegen dan alleen Funda naar jouw droomwoning. Er is namelijk nog de website van de plaatselijke makelaar. Hier staan vaak woningen op die nog niet op Funda staan, maar wel al in de verkoop zijn. Staar je daarom niet blind op Funda, maar bezoek ook de website van jouw plaatselijke makelaar eens of schakel een aankoopmakelaar in. In deze blog vertellen we u er alles over.

Woningen op Funda
De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) is eigenaar van Funda. Op Funda komen daarom de huizen die door NVM-makelaars worden aangemeld. Maar tegenwoordig zijn huizen op Funda soms al binnen één dag na de plaatsing al wordt verkocht. Hierdoor is een grote groep huizenzoekers structureel te laat. Maar dit komt eigenlijk doordat woningzoekers op het verkeerde moment op de website kijken. Ongeveer de helft van de woningen die online op Funda staan zijn namelijk al verkocht. Door de huidige overspannen markt zijn woningen die op Funda komen soms niet meer interessant voor jou als koper. Vaak ontvangen ze na publicatie op Funda al zoveel bezichtigingsaanvragen dat er een bezichtigingsstop moet komen. Dus start je zoektocht niet meer op Funda om teleurstellingen te voorkopen. Hieronder leggen we graag uit wat u wel kunt doen.

NVM-makelaar
NVM-makelaars zijn verplicht om het woningaanbod aan te melden bij de NVM en daarmee ook onder de collega’s. Een woning op Funda plaatsen is echter voor de NVM niet verplicht. Hierdoor staan er meer woningen in de verkoop, dan dat u op Funda kunt zien. Woningen worden steeds vaker pas naar enkele dagen aangemeld. Tijdens de eerste dagen worden woningen vaak gepromoot via hun social mediakanalen of de eigen website van de makelaar. Een NVM-makelaar kan jou dus helpen met het vinden van een woning die nog niet in Funda staat, maar al wel is aangemeld bij de NVM. Huizen die nog niet op Funda staan zijn vaak dé pareltje in de markt. Dankzij zijn uitgebreide lokale netwerk helpt de aankoopmakelaar jou deze woningen vroegtijdig te ontdekken en anderen voor te zijn. Opvallend is dat steeds minder verkoopmakelaars hun woningen op Funda plaatsen, waardoor de poel waaruit je als koper vist wel kleiner wordt. Dé manier om dan je slag te slaan is om een goede aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar heeft veel kennis van de huizenmarkt in jouw regio en is als eerste op de hoogte van nieuwe woningen die in de verkoop komen en die voldoen aan al jouw wensen.

Blijf dus niet eindeloos door Funda heen scrollen en achter het net vissen. Maar stap naar uw lokale makelaar of de makelaar in de plaats waar u wilt wonen en schakel de makelaardij die bij u past in als aankoopmakelaar. Zoekt u een woning in Veendam, Hoogezand, Assen of Groningen? Onze makelaars helpen je graag bij de zoektocht naar uw droomwoning.