Direct naar de inhoud.
Maak een afspraak

Waardebepaling of taxatie?

Heeft u verhuisplannen of bent u benieuwd wat uw woning waard is? Dan kunt u een gratis en vrijblijvende waardebepaling uit laten voeren door Alders Makelaars. Een gratis waardebepaling vertelt iets over de marktwaarde van uw woning. Maar wat is het verschil met een taxatie? Het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie kan verwarrend zijn. Alders Makelaars legt het graag aan u uit.

Gratis waardebepaling

Wanneer u aan het oriënteren bent om een andere woning te kopen, dan is het fijn om te weten wat uw huidige woning kan opleveren. Een gratis waardebepaling geeft u inzicht in de huidige marktwaarde van uw woning. Tijdens een gratis en vrijblijvende afspraak maakt u kennis met de makelaar, kunt u vragen wat u wilt weten over de huidige woningmarkt en krijgt u informatie over een eventuele verkoopstrategie. De makelaar neemt de woning op en maakt op basis van zijn marktkennis en ervaring een nauwkeurige bepaling van de waarde van uw woning. De waarde is gericht op een goede inschatting van de actuele marktwaarde van uw woning. Een waardebepaling is echter niet genoeg voor de verstrekking van een hypotheek of voor het afsluiten van een verzekering. Daarvoor heeft u een taxatie nodig.

Taxatierapport

Een taxatie is een op schrift gestelde verklaring van een gecertificeerde makelaar/taxateur, over de waarde van een woning of ander pand. Een taxatierapport is een officieel en bindend document dat door de bank, de verzekeraar of door de Belastingdienst gebruikt kan worden. Het maken van een taxatierapport vereist dan ook meer werk dan een waardebepaling en is gedetailleerder. In een taxatierapport wordt de huidige waarde van de woning, de belangrijkste eigenschappen en de omgevingsfactoren. Op basis van deze gegevens komt de makelaar tot de marktwaarde van uw woning.

De taxateurs van Alders Makelaars zijn registertaxateur (RT). De taxateurs zijn lid van de NVM en werken volgens de richtlijnen van het NRVT. Onze taxatierapporten voldoen aan de officiële eisen van alle geldverstrekkers en ook die van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Bent u benieuwd wat uw woning waard is op de huidige woningmarkt? Vraag een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan!