Direct naar de inhoud.
Maak een afspraak

Buitenfotografie in de winter, hoe doen wij dit?

De herfst is begonnen en de winter komt er al snel aan. De bladeren vallen van de bomen, er komt weer meer regen aan en misschien krijgen we dit jaar wel sneeuw! Heeft dit dan ook invloed op de fotografie van uw woning? Onze fotograaf bespreekt een aantal veelgestelde vragen.

Buitenfotografie

Wij maken een complete fotoreportage van uw woning en hier horen natuurlijk ook buitenfoto’s bij. We maken altijd een ‘hoofdfoto’ van uw woning, waarop de voorkant goed te zien is. Daarnaast maken we ook foto’s in de tuin en zetten we speciale dingen zoals een grote schuur of een paardenbak ook op de foto. Vaak maken we ook nog een foto van het straatbeeld of van een leuk parkje of speeltuin in de omgeving. De rapportage van uw woning bestaat voornamelijk uit binnenfoto’s, maar zoals u ziet worden er ook best wat buitenfoto’s bijgevoegd.

Wat doen we bij neerslag?

Wij willen natuurlijk dat uw woning zo goed mogelijk verkocht wordt. We vragen u ook om uw woning helemaal op te ruimen en netjes te maken voor de woningfotografie. Daarom willen wij het liefste dat de fotoafspraken gewoon door kunnen gaan. Ook met een beetje regen! Onze fotograven zijn hier tegen bestand en de foto’s worden er niet minder om. Bovendien kunnen we in de nabewerking van de foto ook nog iets doen aan donkere luchten om de foto’s aantrekkelijker te maken. Ook de ruimtes binnen maken we iets lichter wanneer het buiten te donker of slecht weer is en de lichtinval tegenvalt.

Foto’s in de sneeuw

In de winter kan het voorkomen dat de tuin vol sneeuw ligt. Dit vinden wij helemaal leuk! Sneeuw zorgt voor hele sfeervolle foto’s. Wanneer u uw woning in de wintertijd verkoopt, kan sneeuw dus juist voor een voordeel zorgen. Is de winterperiode voorbij en staat uw woning nog te koop, dan is het ook mogelijk om in het nieuwe seizoen nieuwe foto’s te laten maken.

Kortere dagen

Het enige waar we extra rekening mee moeten houden in de winterperiode zijn de korte dagen. We maken liever geen foto’s van uw woning wanneer het buiten al schemert. Daarom zijn de fototijden iets beperkter dan in de zomer. We plannen in de winterperiode daarom geen fotoafpraken meer na 16:00 uur ’s middags. Zo kunnen we de woning zo optimaal mogelijk in beeld brengen. Hier dient u dus wel rekening mee te houden bij het maken van de afspraak, maar hier letten wij ook altijd op!

De buitenfotografie van uw woning gaat dus onder alle omstandigheden gewoon door! Heeft u hier nog vragen over, dan kunt u altijd contact op nemen.