Direct naar de inhoud.
Maak een afspraak

Blauwestad

Wonen in Blauwestad

Bijna alle kavels in Blauwestad liggen aan het Oldambtmeer. De inwoners hebben de woningen zelf ontworpen of laten ontwerpen en dat resulteert in architectonische hoogstandjes aan het water.

In Blauwestad krijgt u volop de gelegenheid om uw woonwensen waar te maken. Wij hebben in onze woongebieden diverse kavels en projectwoningen beschikbaar. Op onze interactieve kavelkaart kunt u zien welke kavels beschikbaar zijn, de prijs en de grootte van de kavels. Als u een kavel koopt, heeft u binnen de sfeer van het gebied alle vrijheid zelf uw woning te ontwerpen en te bouwen. Bij elke stap in het proces geven wij u deskundig advies en informatie.

De Blauwestad bestaat uit een vijftal woongebieden met elk een eigen karakter en uitstraling.
Het Park: ruimte om te spelen / Sfeervol en klassiek
Straten: Cantharel en Elfenbank
Lange banen gras en sierlijke boompartijen, omringd door riet en water. In Het Park kunt u aan het water wonen en/of in het groen. U vindt er zeer ruime kavels waar u uw huis met een prachtige tuin kunt realiseren. Het Park is weids en ligt aan de zuidkant van het Oldambtmeer. De woningen zijn klassiek, statig en gevarieerd. In Het Park kunt u rustiek wonen in het groen.

De Wei: ruimte om te genieten / Wonen aan het water
Straten: Grutto, Kiekendief, Kievit, Leeuwerik, Watersnip en Meerkoet
Van alle woongebieden is De Wei het meest verbonden met het water. Lange landtongen, gescheiden door rechte kanalen. De inspiratie voor de inrichting van De Wei komt dan ook uit Giethoorn en Dwarsgracht. In De Wei heeft u de keuze om een vrijstaande woning te bouwen met een of twee bouwlagen, met of zonder kap. Elke kavel heeft een eigen haven of steiger. Wonen in De Wei betekent dus echt wonen aan het water.

Havenkwartier: ruimte om te bouwen / Projectmatig bouwen
Straten: Misthoorn, Scheepsmeter, Kaafijzer, Handelskade en Dwinger
Naast kavels kunt u in Blauwestad ook een vrijstaande, hoek- of tussenwoning kopen. U kunt kiezen uit diverse types woningen met uiteenlopende prijzen. U kunt kiezen voor royale vrijstaande woningen op grote kavels, maar ook een sfeervolle eengezinshoek- of tussenwoning in Het Havenkwartier behoort tot de mogelijkheden.

Het Riet: ruimte om te werken / Bijzonder wonen op een eiland
Straten: Vikna, Anholt en Freya
Dit woongebied bestaat uit een eilandengroep aan de oostkant van het Oldambtmeer. De eilanden hebben organische vormen en smalle wegen met brede bermen. Het vele riet en de brugverbindingen tussen de eilanden geven een bijzondere sfeer. De woningen in Het Riet zijn heel divers, maar allemaal hebben ze een moderne, natuurlijke uitstraling. Een unieke en originele plek om te wonen!

Het Wold: ruimte om te leven / Vrij wonen in de natuur
Straten: Berkenborg, Dennenborg, Beukenschans en Elzenborg
In het Wold woont u aan het prachtige natuurgebied het Reiderwold met volop mogelijkheden voor een gezonde wandeling.
Écht ruimte om te leven op kavels tot maar liefst 5.000 m2.