Direct naar de inhoud.
Maak een afspraak

Top drie belangrijkste verzekeringen bij het kopen van een woning

Wanneer u een woning gaat kopen is het niet alleen nodig om een hypotheek af te sluiten, maar ook om uzelf goed te verzekeren. Er zijn een aantal verzekeringen die afgesloten kunnen/moeten worden bij het kopen van een woning. Onze verzekeringsadviseur vertelt u welke verzekeringen u echt af moet sluiten.

Verzekering 1: Woonhuisverzekering (inboedel- en opstalverzekering)
Een woonhuisverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Een opstalverzekering is verplicht, maar een inboedelverzekering niet. Toch is het beiden aan te raden. Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen veel voorkomende schade, zoals brand, storm en inbraak. Er zijn drie soorten verzekeringen; een uitgebreide woonverzekering, een extra uitgebreide woonverzekering en een allrisk woonverzekering.

Verzekering 2: Overlijdensrisicoverzekering
Dit is geen leuk onderwerp om over na te denken, maar wel een belangrijk onderwerp. Deze verzekering is namelijk ook vaak verplicht als u samen een woning koopt. Als één van uw tweeën overlijdt wordt de achterblijvende partner niet met hoge kosten opgezadeld. Er is dan genoeg geld om alle kosten op te vangen. Daarnaast komt de achterblijvende partner ook niet in de problemen met de woning.

Er zijn drie vormen van overlijdensverzekeringen, namelijk gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair dalende vorm. Bij een gelijkblijvende verzekering blijft het bedrag dat uw nabestaanden krijgen na uw overlijden gelijk. Bij een lineair dalende verzekering neemt het bedrag dat uw nabestaanden krijgen uitgekeerd jaarlijks in stappen af. Bij de annuïtair dalende vorm neemt het bedrag dat uw nabestaanden krijgen uitgekeerd na uw overlijden jaarlijks af in stappen die gelijk zijn aan de annuïtair dalende restschuld van uw annuïteitenhypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering kan door de hypotheekverstrekker bij het afsluiten van uw hypotheek verplicht worden gesteld. Het afsluiten van zo’n verzekering kan vaak tot een leeftijd van zeventig/tachtig jaar.

Verzekering 3: Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Laat u per ongeluk het dure servies van een ander vallen of brengt u per ongeluk letsel bij iemand aan? Dan worden deze kosten vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Opzettelijke schades en schades aangebracht door een motorvoertuig worden niet vergoed vanuit deze verzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering kunt u afsluiten voor uzelf, maar ook voor uw gezinsleden, zoals uw partner of kinderen.

Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Laat het checken door onze verzekeringsadviseur. Hij kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie. En bekijkt welke verzekeringen u het beste kan afsluiten.