Direct naar de inhoud.
Email Whatsapp
Stel een vraag

Vijf meest gestelde vragen bij het verkopen van een woning.

Bij het verkopen van een woning komt veel kijken. Er kunnen daarom ook veel vragen zijn omtrent dit onderwerp. Vandaag geven onze makelaars antwoord op de meest gestelde vragen van woningverkopers. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan snel verder!

Vraag 1: Waarom moet ik een verkoopmakelaar inschakelen?
Een verkoopmakelaar inschakelen is niet verplicht, maar het is zeker wel aan te raden. Er komt namelijk veel meer kijken bij het verkopen van een woning dan u denkt. Een verkoopmakelaar neemt u alles uit handen. De makelaar zorgt ervoor dat zaken rondom de verkoop goed geregeld zijn, zo wordt er niks vergeten en heeft u minder stress omtrent het proces. De voordelen van een verkoopmakelaar zijn:

  • Alle juridische aspecten worden gecontroleerd en geregeld.
  • De woning krijgt een uitgebreide en professionele fotoreportage.
  • De woning krijgt de juiste vraagprijs.
  • De woning wordt op diverse website geplaatst, waaronder Funda. Daarnaast krijgt u een bord in de tuin, een brochure en wordt de woning gepromoot via sociale media kanalen. Zo komt uw woning onder de aandacht bij de vele woningzoekers.
  • De makelaar heeft een groot netwerk met potentiële kopers opgebouwd en zal ervoor zorgen dat de woning zo snel mogelijk wordt verkocht.

Vraag 2: Wat kost het verkopen van een woning?
De kosten voor het inschakelen van een verkoopmakelaar verschillen per woning en makelaarskantoor. Er is geen vaste prijs, maar er wordt vaak een percentage van de verkoopsom berekent. Dit noemen we courtage. Tijdens de gratis waardebepaling zal de makelaar dit met u bespreken.

Soms moet uw woning nog verkoop klaar worden gemaakt, door kleine mankementen aan te pakken. Denk hierbij aan een likje verf of een beschadigde deur die moet worden bijgewerkt. Met de kosten hiervoor moet u ook rekening houden, maar dit zal uiteindelijk ten goede komen van de presentatie van uw woning.

Vraag 3: Wat kan ik voor mijn woning vragen?
De prijs die u voor uw woning kunt vragen is afhankelijk van verschillende factoren. De WOZ-waarde is een goede indicatie, maar vaak kan er iets meer gevraagd worden. De vraagprijs is ook afhankelijk van de huizenmarkt, prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en de staat van de woning. De verkoopmakelaar doet hier onderzoek naar en zal daarna met een verkoopprijs bij u terugkomen. Daarnaast heeft een verkoopmakelaar veel ervaring met het verkopen van woningen in deze tijd en weet hij of zij wat er mogelijk is.

Vraag 4: Wat moet ik zelf regelen voor de verkoop van mijn woning?
De meeste zaken neemt de verkoopmakelaar uit handen, maar er zijn een aantal zaken die u zelf moet regelen. Als eerst moet u zelf uw woning verkoop klaar maken en zorgen dat de woning voor de fotograaf en bezichtigingen netjes is opgeruimd. Daarnaast moet u de hypotheekzaken voor uw volgende woning regelen en u moet naar de notaris voor de overdracht. Bij Alders Makelaars helpen we u graag naast de verkoop van uw woning ook met uw hypotheek en verzekeringen. Zo heeft u alles onder één dak.

Vraag 5: Hoe snel kan ik mijn woning verkopen?
De woningmarkt is op dit moment overbelast. Dat betekent dat er meer vraag is dan aanbod. Daarom is dit hét moment om uw woning te verkopen. Wij hebben al vaak een woning binnen een week verkocht, maar dat verschilt natuurlijk per woning. Alders Makelaars zorgt ervoor dat de woning zo aantrekkelijk mogelijk wordt gepresenteerd. Binnen ons grote zoekersbestand gaan we op zoek naar een passende kandidaat voor uw woning.

Heeft u nog meer vragen over het verkopen van uw woning? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze makelaars.