Direct naar de inhoud.
Email Whatsapp
Stel een vraag

Vijf tips voor een nette tuin in februari

De temperaturen gaan langzaam omhoog. De maand februari is begonnen, tijd om de tuin in te duiken. In de maand februari zijn er een aantal dingen die echt moeten gebeuren om van het voorjaar tot het najaar te genieten van de tuin. Wij zochten uit wat u het beste in februari aan uw tuin kan doen. Leest u mee?

Tip 1: De schaar erin
Februari is het uitgerekende moment om de snoeischaar tevoorschijn te halen. Fruitbomen, heesters en struiken hebben een snoeibeurt nodig. Zo zullen ze in de zomer in topstaat zijn! Let bij het snoeien van de coniferen op dat u het niet te diep wegsnoeit.

Tip 2: Groener gras
Het gazon kan vanaf februari weer worden hersteld. Eventuele gaten en hobbels kunnen worden bijgewerkt. Kale plekken kunnen opnieuw worden bezood. Dit kan wel pas als het niet vries. Als het heeft gevroren kan u beter niet op het gazon lopen, daarmee beschadigt u het gazon.

Tip 3: Verplanten
Het is ook tijd om uitgebloeide lentebollen vanuit de pot te verplanten in de volle grond. Ook kuipplanten kunnen worden verpot. Gebruik hiervoor wel potgrond met klei. Zorg ook dat de potten schoon zijn.

Extra tip: Wil je alvast wat kleur in je tuin? Zet violen op tafel, deze planten kunnen tegen kou en zijn erg kleurrijk.

Tip 4: Onkruid
In de maand februari is onkruid vaak makkelijk te verwijderen. Het is geen leuk klusje, maar u zal erg blij zijn met het resultaat. Later in het jaar wordt het vaak moeilijker om het onkruid te verwijderen.

Tip 5: Moestuin
Als het niet meer vriest kan ook de moestuin worden omgespit. Strooi ook vast kalk in de moestuin waar u koolsoorten wilt planten. Dat helpt bij de bestrijding van knolvoet.  Zo creëert u de ideale situatie voor uw moestuin.

Heeft u groene vingers, maar nog geen tuin? Alders Makelaars helpt u graag bij het vinden van uw droomwoning met tuin. Neem contact met ons op en maak een afspraak met één van onze makelaars!