Direct naar de inhoud.
Email Whatsapp
Stel een vraag

Waarom moet ik een NVM-makelaar inschakelen?

Staat u op het punt om een woning te kopen of verkopen? Dat kan best spannend zijn. In dit proces is goede begeleiding dan ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om een makelaar in te schakelen met kennis, ervaring en een goede opleiding. Wanneer u een NVM-makelaar inschakelt bent u hiervan verzekerd. Onze makelaars leggen u in deze blog uit waarom het belangrijk is om een NVM-makelaar in te schakelen.

Wat is een NVM-makelaar?

NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars. De NVM is een netwerk van makelaars welke voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Dit betekent dat wanneer je als verkoper een NVM-makelaar inschakelt, kwaliteit is gegarandeerd. De NVM heeft de afdeling Consumentenvoorlichting. Wanneer je een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar kunnen ze u hier helpen. Om de kwaliteit te blijven garanderen moet een NVM-makelaar zich aan de NVM-Erecode houden. Deze erecode houdt in dat alle regels van de NVM in acht worden genomen en dat de belangen van de klant voorop worden gesteld. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt toezicht op het nakomen van de erecode.

Een NVM-makelaar heeft veel inzicht in de regionale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Hierin staan talloze markt- en transactiegegevens. De NVM-makelaar kan zo de ontwikkeling van de woningprijzen op de voet volgen en daarop inspelen. Ook kan de makelaar zien wat er te koop staat en wat de concurrentiepositie van een woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars beschikken over veel praktijkervaring en zijn gecertificeerd bij de stichting Vastgoedcert. NVM-makelaars zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

De NVM en Funda

Funda en de NVM werken nauw samen, want Funda is door NVM-makelaars opgericht. Op Funda tonen alle makelaars hun aanbod. De woningen van een NVM-makelaar staan hoger in de zoekresultaten, dan makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. En aangezien Funda tegenwoordig het meest gebruikt wordt om woningen te zoeken, is het aantal potentiële kopers die je bereikt via een NVM-makelaar erg groot. Naast Funda heeft een NVM-makelaar ook toegang tot het woningbestand van de NVM, hierop staan ook woningen die nog niet aangemeld worden op Funda en woningen in de stille verkoop.

Alle voordelen op een rijtje!

Kortom, er zijn aardig wat voordelen, wanneer je kiest voor een NVM-makelaar. We zetten ze graag nog even op een rijtje voor jou.

Voordeel 1: Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om jouw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.

Voordeel 2: Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant vooropstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.

Voordeel 3: Jouw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.

Voordeel 4: Bij een NVM-makelaar kun je altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.

Voordeel 5: Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

Voordeel 6: Je kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Voordeel 7: Met een NVM-makelaar ben je er zeker van dat je een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

Bent u op zoek naar een NVM-makelaar in Noord-Nederland? Alders Makelaars staat u graag bij! Neem contact met ons op voor een afspraak met één van onze makelaars.