Direct naar de inhoud.
Email Whatsapp
Stel een vraag

Zomeronderhoud voor uw woning, houd uw woning in topconditie!

De zomer is begonnen en het mooie weer komt er weer aan, waardoor steeds meer mensen bezig gaan met onderhoud aan hun tuin en rondom de woning. Bent u van plan om deze zomer bezig te gaan met het schilderen van uw kozijnen, deuren of boeiplanken? Bij Alders Makelaars begrijpen we hoe belangrijk het is om uw woning goed te onderhouden, zodat u er optimaal van kunt blijven genieten. Hier zijn enkele essentiële tips om uw woning tijdens de zomermaanden in topvorm te houden:

 1. Controleer en reinig uw dakgoten
  Het begin van de zomer is een perfect moment om uw dakgoten te inspecteren en schoon te maken. Verwijder bladeren, takjes en ander vuil om verstoppingen te voorkomen. Goed werkende dakgoten helpen waterproblemen te voorkomen, zoals overstromingen en lekkages.
 2. Inspecteer en onderhoud het schilderwerk
  Het buitenschilderwerk van uw woning heeft veel te verduren gehad tijdens de winter en het voorjaar. Controleer de staat van het schilderwerk op bladders, scheurtjes of verkleuring. Kleine reparaties en een verse laag verf kunnen helpen bij het beschermen van uw gevel en het verlengen van de levensduur van het schilderwerk. Tip: Investeer in kunststof kozijnen, deze hebben een lange levensduur en vergen geen onderhoud!
 3. Controleer de staat van uw tuin en terras
  Zomer betekent buiten leven, dus zorg ervoor dat uw tuin en terras klaar zijn voor gebruik. Controleer de staat van uw tuinmeubilair, maak uw terras schoon en verwijder eventueel onkruid. Denk ook aan het onderhoud van uw tuinplanten en gazon door regelmatig te maaien en te sproeien.
 4. Controleer en onderhoud uw airconditioning
  Als u een airconditioningsysteem heeft, is het belangrijk om deze regelmatig te laten inspecteren en onderhouden. Zorg ervoor dat filters schoon zijn en dat het systeem efficiënt werkt, zodat u zeker profijt heeft van uw airconditioning tijdens de warme zomerdagen!
 5. Controleer op insecten en ongedierte
  Zomer brengt niet alleen warmte met zich mee, maar ook een toename van insecten en ongedierte. Controleer uw woning regelmatig op tekenen van insecten zoals mieren, wespen of termieten. Neem indien nodig preventieve maatregelen om problemen te voorkomen.
 6. Inspecteer ramen en deuren
  Controleer de staat van ramen en deuren op eventuele lekken of beschadigingen. Slecht sluitende ramen en deuren kunnen leiden tot energieverlies. Repareer of vervang indien nodig beschadigde afdichtingen en scharnieren.

Door regelmatig zomeronderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw woning in uitstekende staat blijft, ongeacht het seizoen. Bij Alders Makelaars staan we klaar om u te helpen bij het vinden van uw droomwoning met weinig onderhoud. Neem contact met ons op voor meer informatie en laat ons u helpen met de zoektocht!